Wienerberger breidt Imperium uit

Gevelsteencollectie voortaan ook in Iluzo formaat beschikbaar

Datum: 
02/10/2017
Imperium Iluzo

Naast het lange smalle Romeinse formaat, is de gevelsteencollectie Imperium voortaan ook in het Iluzo formaat beschikbaar.

De gevelsteencollectie Imperium is volgens de fabrikant toegesneden op maat van de fijnproever. Het kaleilaagje waarmee de steen is afgewerkt, geeft gevels naar eigen zeggen een krachtige, robuuste uitstraling.

Ter herhaling: gevelstenen in Iluzo formaat hebben een uitholling in hun legvlak. Daardoor kunnen ze verwerkt worden met een gewone mortellaag van 12 mm, maar hebben zij toch het uitzicht van een verlijmde gevelsteen.

Door deze uitbreiding komen er in het Iluzo aanbod vier nieuwe kleuren bij. Het vernieuwde Imperium omvat naast de Albius en Flavius met hun lichte, intense tinten voortaan ook de Notus en Nerus. Met hun middengrijs en respectievelijk donkergrijs scala aan kleurtoetsen sluiten die twee laatste gevelstenen volgens de baksteenproducent nauw aan bij de huidige architectuurtrends.

Wienerberger tekent vanaf zaterdag present op de bis-beurs in Flanders Expo (stand 1403).

Media

Gerelateerde berichten

De Koramic Tradiva wordt wel eens omschreven als ‘de dakpan die altijd past’. Letterlijk omwille van haar variabele kop- en zijsluiting, waardoor ze zowel in de lengte als in de breedte vlot aanpasbaar is.

Partners / Adverteerders