Stellen gemeenten plannen uit?

Bouwunie vraagt steden en gemeenten om bouwinvesteringen te stimuleren

Datum: 
01/03/2021

“Als de investeringsmachine lokaal stokt, dan heeft dit nefaste effecten op de bouw en economie in het algemeen", zegt Bouwunie.

De organisatie roept Vlaanderen op om gemeenten die het moeilijk hebben om hun geplande bouwinvesteringen uit te voeren bijkomend te ondersteunen.

Uit een bevraging van Radio 2 en de UGent blijkt dat een kwart van de Vlaamse steden en gemeenten geplande investeringen uitstelt door de coronacrisis, stelt Bouwunie. Ze vrezen de komende jaren met tekorten te komen omdat ze minder personenbelasting zullen innen. Bouwunie, die de belangen van de KMO-bouwbedrijven verdedigt, betreurt deze beslissing en roept steden en gemeenten om bouwinvesteringen niet te laten stilvallen.

“Ongeveer een derde van de overheidsinvesteringen gebeurt door de lokale overheden. Gemeenten zijn dus zeer belangrijke opdrachtgevers voor de bouwbedrijven. Als de investeringsmachine lokaal stokt, dan heeft dit nefaste effecten op de bouw en de economie in het algemeen en op de kmo-bouwbedrijven in het bijzonder”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.

Uit een analyse van Tender Experts, uitgevoerd in opdracht van Bouwunie, blijkt dat het aantal bouwgerelateerde overheidsopdrachten voor gemeenten de voorbije twee jaar stabiel bleef (2998 en 2966). Ook de eerste 2 maanden van 2021 lijkt er nog geen vuiltje aan de lucht, maar Bouwunie houdt een slag om de arm wat de komende maanden betreft. Alle cijfers, prognoses en grafieken, vind je hier

Bron: Bouwunie

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Stellen gemeenten plannen uit? | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.