Primeur: muggenhor aan de buitenkant

Skylux claimt unicum: kiepdakraam met muggenhor aan de buitenkant

Datum: 
21/11/2019

Na de overname van Nordag komt Skylux met een unicum: een kiepdakraam met een muggenhor aan de buitenkant.

Ter memorie: onlangs nam Skylux, specialist in lichtkoepels en lichtstraten voor platte daken, het Limburgse Nordag over. Zo breidt de ambitieuze lichtspecialist zijn aanbod uit met een volledig gamma kwalitatieve, duurzame, veilige én snel te plaatsen kiepdakramen voor hellende daken. Met als unieke feature, zo claimt het zelf, een muggenhor aan de buitenkant die naast muggen ook andere insecten, bladeren en zelfs pollen buitenhoudt.

Nordag boekte volgens Skylux succes met unieke dakramen voor hellende daken die vergeleken met klassieke dakramen tal van voordelen hebben. Door de overname kunnen de unieke dakramen nu op grotere schaal geproduceerd en gecommercialiseerd worden. 

Muggenhor aan de buitenkant: een unicum
Het manueel te bedienen muggenhor bestaat uit een anti-allergisch screendoek dat alle insecten tegenhoudt. Maar ook bladeren, vuil en stof aldus de fabrikant. Door de anti-allergische eigenschappen krijgen zelfs pollen geen kans, vervolgt Skylux.

De voordelen van een kiepdakraam
Terwijl een klassiek wentelraam roteert rond zijn as, functioneert een kiepdakraam met kiepstanden zoals een gewoon raam in een rechte muur. Dankzij een doordacht scharniermechanisme draai je het dakraam vanuit kiepstand in één vlotte beweging verder door, tot de buitenkant naar binnen gekeerd staat, mooi verticaal: het zogenaamde dakkapeleffect. Volgens Skylux maakt dit dat kiepramen veiliger en duurzamer zijn dan de klassieke kantelramen.

Media

Trefwoorden: 
Skyux
dakraam
dakramen
dakvensters

Gerelateerde berichten

Met Cedral gevelstroken of sidings geef je de gevel een tijdloze uitstraling. Ideaal zowel voor nieuwbouw en renovatie. Deze gevelstroken zijn makkelijk te plaatsen en vragen weinig onderhoud.

Partners / Adverteerders