Skylux

Hello Daylight

‘Licht uit de hemel’, dat is de core business van het Belgische Skylux en tevens diens missie: natuurlijk daglicht voor platte en hellende daken.

Skylux startte in 1954 als AG Plastics, een groothandel in glas en spiegels. Kortom, daglicht zat toen al in hun DNA. Intussen is het al bijna 50 jaar geleden dat ze hun eerste lichtkoepel op de markt brachten. Anno 2018 staan ze naar eigen zeggen in heel Europa voor kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.

Skylux claimt in België de absolute marktleider te zijn voor wat betreft lichtkoepels – kunststof of glas – voor platte daken. Hun gamma is aanzienlijk: 180 verschillende afmetingen en meer dan 6000 mogelijke combinaties. Het bedrijf heeft ook steeds meer dan 10.000 lichtkoepels op voorraad.

Naast lichtkoepels is Skylux eveneens gespecialiseerd in lichtstraten voor commerciële en industriële gebouwen. Ook hier zijn de mogelijkheden legio. De lichtstraten staan net als hun lichtkoepels garant voor de optimale spreiding van daglicht. Skylux's producten kunnen worden gecombineerd met systemen voor rook- en warmteafvoer zodat bij een eventuele brand hitte en toxische gassen snel kunnen afgevoerd worden.

De meest recente toevoeging in het gamma betreft kiepdakramen; raamoplossingen dus voor hellende daken. De nieuwe producten zijn het gevolg van de overname van het Limburgse Nordag, fabrikant van hoogkwalitatieve diepdakramen met een unieke feature: een manueel te bedienen muggenhor die bestaat uit een anti-allergisch screendoek dat alle insecten tegenhoudt, maar ook bladeren, vuil, stof én pollen.

Trefwoorden: 
daglicht
lichtkoepels
lichtstraten
lichttunnel
veranda's
dakranden
goten

VAKMANNEN EN VERDELERS

MEER INFORMATIE? CONTACTEER ONS!

Gerelateerde producten

Gerelateerde Nieuwsberichten