Nieuw in de Benelux: Alphathor Snow

Witte EPDM dakmembranen voor maximale prestaties en duurzaamheid

Datum: 
11/08/2023

Externa lanceert Alphathor Snow op de Benelux markt: een revolutionaire witte EPDM variant voor platte daken! “Door de uitbreiding van het Alphathor EPDM gamma met drie witte membranen breekt een nieuw tijdperk van EPDM dakdichting aan” aldus Dirk Thijs, Salesmanager van Alphathor Benelux. De unieke witte dakmembranen bieden ongeëvenaarde eigenschappen en voordelen voor zowel nieuwbouw- als renovatiedaken.

Maximale warmtereflectie, minimale opwarming

Alphathor biedt met de witte EPDM variant de oplossing om het hitte-eiland effect in steden kwalitatief en duurzaam aan te pakken. Alphathor Snow beschermt het dak en verhoogt tegelijk de energieprestaties ervan. De lichte, witte kleur heeft een hogere reflectiviteit dan traditionele zwarte membranen, wat betekent dat het materiaal minder warmte opneemt van de zon. Waar een zwart dakvlak in de zomer temperaturen tot 80˚C bereikt, blijft een dak met witte dakbedekking tot wel 50% koeler. Het dakvlak warmt dus tot 40°C minder op.

Alphathor Snow bevordert de levensduur van het dak, voorkomt oververhitting en maakt koeling van woningen en gebouwen veelal overbodig. De dakbedekking draagt hiermee rechtstreeks bij aan het leefbaarder maken van steden en het algemeen welbevinden van de bewoners.Witte EPDM dakbedekking heeft daarnaast ook een positieve invloed op het rendement van zonnepanelen. Per graad boven 25°C verliezen zonnepanelen ongeveer 0,5% aan opbrengst. Door de warmtereflectie blijven de zonnecellen op een dak met witte EPDM koeler. Dit resulteert in een verhoogde opbrengst tot wel 15%. 

Extra voordelen, zelfde prijs

Bij bitumineuze en andere dakmembranen betaal je al snel 6 €/m²  tot 12 €/m² extra voor een witte variant. Bij Alphathor EPDM is dit niet het geval. De prijs van Alphathor Snow is dezelfde als die van het standaard grijs Alphathor dakmembraan. Kiezen voor extra warmtereflectie is dus met Alphathor niet langer een budgettaire keuze. 

Media

Trefwoorden: 
witte dakbedekking
witte epdm
reflecterende epdm
lasbare EPDM
Alphathor wit

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders