Architectuurbiënnale van Venetië zonder publiek

Italiaanse regering te laat met concrete oplossingen

Datum: 
14/04/2021

De Architectuurbiënnale van Venetië werd vorig jaar uitgesteld maar komt ook dit jaar in het gedrang.

De editie van 2020 zou op 22 mei plechtig openen maar de organisatoren van de nationale paviljoenen zijn van plan om volgende maand zonder genodigden te openen wegens de aanhoudende pandemie van het coronavirus.

Daarnaast hebben verscheidene nationale paviljoenen op hun fysieke opening geannuleerd wegens een opflakkering van virusgevallen in Italië en omdat reizen in Europa nog steeds beperkt is.

De organisatoren van de Zwitserse, Nederlandse en Singaporese paviljoenen verklaarden dan weer dat zij van plan zijn 'stille openingen' of virtuele evenementen te organiseren tijdens de vernissage van het evenement op 20 en 21 mei, waarvoor alleen genodigden worden uitgenodigd.

Op een officiële persconferentie van de biënnale eerder deze week werd geen melding gemaakt van de gevolgen van de pandemie en werd verklaard dat het evenement 'voor het publiek geopend zou zijn van zaterdag 22 mei tot en met zondag 21 november 2021'. Echter, vele andere landen zijn minder gebrand om effectief mensen te ontvangen de eerste dagen. De organisatie sluit echter niet uit dat na verloop van tijd een min of meer normale editie van de biënnale alsnog 'spontaan kan ontstaan'. Volg de voortgang op de website van de Biënnale.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders