Wienerberger breidt collecties uit

Archipolis, Iberia en nieuwe kleuren voor de Wasserstrich Special op Batibouw

Datum: 
05/02/2018

Wienerberger pakt op Batibouw uit met nieuwe collecties - Iberia en Archipolis - en nieuwe tinten voor de Wasserstrich Special.

De nieuwe Iberia keramische gevelstenen baden in de authentieke warme gevelsteenkleuren oranje en rood. Volgens Wienerberger bijzonder geknipt voor het robuustere werk, kortom voor bouwheren die houden van dynamische en 'stevige' gevels met sterke contrasten. De minder strakke vormen en hoeken verrijken een gevel met diepte en beleving. De sinteringen op het oppervlak van de steen geven de gevel daarnaast een tastbaar karakter.

De Iberia gevelstenen zijn beschikbaar in Waalformaat (± 210x100x50 mm) in 5 donkerrode, rode en oranje kleurnuances: Iberia Catalunya, Navarra, Andalucia, Asturia en Galicia.

Subtieler is de aaibare Archipolis, een steen die zich met zijn lange, ranke formaat (± 240x65x40 mm) uitstekend leent tot strakke gelijnde gevels. De Archipolis dankt zijn kleur aan de vernevelde en gestrooide engobes aangebracht op de steen. Engobes bestaan uit een ingekleurd fijn kleipoeder dat wordt meegebakken met de steen. Voor de Archipolis resulteert dat in een kleuraanbod dat zowel rijk en warm als fris en helder oogt. Sfeer en passie vormen de ondertonen in het palet met varianten van geel, rood, bruin en zwart. Een vleugje decadentie gaat hand in hand met een innemende retrolook.

Daarnaast breidt Wienerberger diens Wasserstrich Special collectie uit met drie nieuwe kleuren: zacht Orientrood en de grijsnuances Sablé en Grisaille. Het zachte Orientrood met zijn aards karakter getuigt van warmte en temperament. De lichte en luchtige varianten van grijs Sablé en Grisaille voegen zich gezwind naar andere kleuren en vinden daardoor overal een plek en verzachten het totaalbeeld van een gebouw. De drie nieuwe kleuren zijn verkrijgbaar in langformaat (Orientrood ± 495x100x38, Grisaille ± 535x105x40 en Sablé ± 510x100x40 mm).

Tot slot voegt de fabrikant een nieuw kleurenpalet toe aan de Terca Latero gevelstenen: Latero Avorio, Basalto, Rubino, Castana, Zafferano en Seda. Hierover later meer.

Voor wij tijdens de professional days (16 en 17/2) langskomt nog dit: Wienerberger zal op zijn stand het nieuwe bouwsysteem Porotherm Dryfix uitgebreid voorstellen. Porotherm Dryfix is een naar eigen zeggen baanbrekende techniek voor bouwen met PLS lijmstenen. Mortel of lijmmortel maken is voortaan niet meer nodig waardoor men 's ochtends op de werf meteen aan de slag kan gaan en later kan doorwerken. Ook de grotere weersonafhankelijkheid bij het bouwen is een extra troef: Porotherm Dryfix kan aangebracht worden bij een omgevingstemperatuur van -5°C tot +35°C.

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders