Kebony verfraait Noorse ambassade in Brussel

Noors vakmanschap en innovatie centraal in esthetische upgrade

Datum: 
21/11/2023

Kebony, een Noors bedrijf gespecialiseerd in duurzame houtproductie, hielp mee de Noorse ambassade in Brussel opwaarderen.

Het project, uitgevoerd door Epimmo in opdracht van Statsbygg, de Noorse overheidsorganisatie verantwoordelijk voor bouwprojecten, illustreert Kebony's toewijding aan duurzaamheid en esthetiek in de bouw, en versterkt de banden met zijn Noorse roots.

Het terras op de 10de verdieping van de ambassade werd vernieuwd met Kebony's hoogwaardige en duurzame houtproducten. ​ Zij worden vooral gekenmerkt door hun stijlvolle uitstraling en sterke resistentie tegen weersinvloeden. Dit project illustreert hoe Kebony's innovatieve benadering van houtbewerking - een trots Noors erfgoed - bijdraagt aan moderne architectuur.

Functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek

De keuze voor Kebony door Statsbygg en Epimmo weerspiegelt een gedeelde visie op duurzaam bouwen. Kebony's unieke technologie, die de kwaliteiten van hardhout evenaart met milieuvriendelijk zachthout, biedt een slim alternatief dat de Noorse waarden van respect voor de natuur en innovatie belichaamt.

De implementatie van Kebony hout in het project was een proces van technische precisie en samenwerking. De lichte eigenschappen van het hout waren een belangrijke factor in de keuze, omdat ze resulteerden in een minder belastende impact op de dakconstructie. De aannemer, die voor het eerst met Kebony werkte, prees de kwaliteit en verwerkbaarheid.

De esthetische waarde van Kebony hout geeft het terras van de ambassade een warme en uitnodigende uitstraling. Dit project is een voorbeeld van hoe Noorse innovatie en design samengaan om zowel functionele als visueel aantrekkelijke ruimtes te creëren.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders