Eerste Vlaamse Isolatiedag op 18 november

Vlaamse overheid, Bouwunie en Confederatie Bouw slaan handen ineen

Datum: 
16/10/2017

Op 18 november 2017 organiseren de Vlaamse overheid, Bouwunie en de Vlaamse Confederatie Bouw de eerste Vlaamse Isolatiedag.

Op verschillende werven zal er die dag vanalles georganiseerd worden met betrekking tot luchtdicht bouwen en isoleren. Op de werf zelf krijgen toehoorders deskundige uitleg en live demonstraties van de aanwezige aannemers. Er worden diverse types werven opengesteld: dakisolatie met verschillende isolatietechnieken, het navullen van spouwmuren met verschillende materialen, isoleren van gevels langs de buitenzijde, muren isoleren langs binnenuit, enzovoorts.

Hilde Masschelein, gedelegeerd-bestuurder Bouwunie: “We willen mensen overtuigen om vandaag nog te investeren in energiebesparing. Door op verschillende werven in Vlaanderen uitleg en demonstraties te geven, informeren we de bezoekers over de isolatiemogelijkheden, premies, kwaliteitseisen, enz."

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: "Er is nog veel onwetendheid, zowel over de praktische uitvoering van energiebesparende investeringen als over de steunmaatregelen. Zo kent amper 6 op de 10 Vlamingen de premies die je kan krijgen als je je huis isoleert. Nieuwe premies zoals de totaalrenovatiebonus of de burenpremie zijn nog veel minder gekend. De bouwsector engageert zich nu samen met de Vlaamse overheid om de kennis van de burger over energie-efficiëntie bij te spijkeren."

Wie wil weten wat waar te zien is, kan op www.isolatiedag.be een werf kiezen.

Bron: Bouwunie

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders