Bouw opnieuw aan de slag

Orderboekjes beter gevuld dan in de voorbije jaren

Datum: 
05/08/2019

Voor de meeste bouwbedrijven zit het zomerverlof erop en is het weer werken geblazen, hard werken als we Bouwunie mogen geloven.

Volgens de unie zijn de orderboekjes voor het najaar goed gevuld. Uit de Bouwunie-bouwbarometer-enquête van het tweede kwartaal blijkt namelijk dat 1 op 3 bouwbedrijven nog minstens voor een half jaar fulltime werk heeft. 15% heeft nog zeker werk voor meer dan 9 maanden. In de vorige kwartalen was dat maar bij maximum 9% het geval.

Vorig jaar zijn ook uitzonderlijk veel bouwvergunningen afgeleverd. In Vlaanderen voor de bouw van 49.311 nieuwe woningen, 31.060 flats en 18.251 eengezinswoningen. In 2017 waren dat er slechts 37.385. Een toename met liefst 24%. Ook voor nieuwe niet-woongebouwen werden in 2018 beduidend meer vergunningen afgeleverd. 4.274 tegenover 2.917 in 2017. Dat is bijna een verdubbeling. Deze projecten zitten of komen in de uitvoeringsfase. Ook de renovatiemarkt blijft het goed doen.

Kortom, ondanks een algemene economische groeivertraging draait de bouw nog op volle toeren besluit Bouwunie. En op zich zijn de vooruitzichten voor de sector goed, gaat het verder. De koopkracht neemt toe, de rente blijft laag én de vraag naar meer energiezuinige en klimaatvriendelijke woningen en gebouwen is erg hoog.

Bron: Bouwunie

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders