Eternit wordt Etex

Het begrip Eternit wordt een commercieel merk

Datum: 
16/06/2020

De van oorsprong Belgische onderneming Eternit zet een belangrijke stap in haar jarenlange geschiedenis en gaat verder als Etex.

Als Etex wil het bedrijf wereldwijd als één sterk bedrijf de bouwsector nog meer inspireren met innovatieve oplossingen. Helemaal in lijn met de slogan ‘Inspiring ways of living’, bloklettert het persbericht. De naam Eternit blijft wel bestaan als een van de drie commerciële merken die de groep aanbiedt.

“Als Etex kunnen we onszelf beter profileren als aanbieder van lichtere en vooruitstrevende bouwoplossingen en met vernieuwende materialen het verschil blijven maken in een circulaire bouweconomie. Het stelt ons in staat continu de kwaliteit van onze producten en diensten te verbeteren én onze klanten in de bouwsector optimaal te ondersteunen. Zo blijven we hen inspireren met nog betere producten, systemen en oplossingen die hun projecten veiliger, duurzamer, slimmer en mooier maken", klinkt het in de officiële mededeling.

De afdeling die zich bezighoudt met de buitenoplossingen, gaat voortaan als Etex Exteriors door het leven. De afdeling bestaat uit drie commerciële merken: Cedral leien en sidings, EQUITONE gevelpanelen en de bekende Eternit golfplaten in vezelcement.

Gerelateerde berichten

De Koramic Tradiva wordt wel eens omschreven als ‘de dakpan die altijd past’. Letterlijk omwille van haar variabele kop- en zijsluiting, waardoor ze zowel in de lengte als in de breedte vlot aanpasbaar is.

Partners / Adverteerders