Zilver en brons voor Vlaanderen

Vlaanderen Europees aan de top: zilver voor zon, brons voor windenergie

Datum: 
10/05/2018

Vlaanderen heeft Nederland ingehaald qua windturbines; wat zonneënergie betreft, staan we op de tweede plaats binnen Europa.

De minister liet dit weten na zijn werkbezoek in Noordrijn-Westfalen waar hij onder meer een ontmoeting had met minister van Energie Pinkwart. In de marge van dat gesprek kondigde Bart Tommelein aan dat Vlaanderen vandaag op de derde plaats staat voor windenergie.

Bart Tommelein: "Er staan nu 503 windturbines in Vlaanderen, goed voor een vermogen van 1.136 MW. We steken daarmee Nederland voorbij wat het geïnstalleerd vermogen per vierkante kilometer betreft: met 83 kilowatt/km2 staan we nu op de derde plaats na Duitsland en Denemarken. Voor zonnepanelen blijven we op twee, na Malta en vóór Duitsland. Een zilveren medaille voor zonnepanelen hadden we al, we halen nu ook brons voor windmolens. Er zijn natuurlijk nog heel wat inspanningen nodig voor de energieomslag, maar we mogen gerust wat trotser zijn op wat we al bereikt hebben."

Bron: Vlaamse Regering

Gerelateerde berichten

De Koramic Tradiva wordt wel eens omschreven als ‘de dakpan die altijd past’. Letterlijk omwille van haar variabele kop- en zijsluiting, waardoor ze zowel in de lengte als in de breedte vlot aanpasbaar is.

Partners / Adverteerders