Winst op elk d(vl)ak met Utherm Sarking L Comfort

Isolatie 'langs buiten' met geluidsisolatie als bijkomend voordeel

Datum: 
02/09/2021

Partnerinfo - In oudere huizen komt het vaak voor: een amper of helemaal niet geïsoleerd dak. Ook in de woning van Alexandre Philippe was dit het geval. Om geen zolderruimte te verliezen, koos hij voor isolatie langs buiten. De extra geluidsisolatie die de Utherm Sarking L Comfort biedt, was mooi meegenomen!

De thuis van Alexandre staat in Dion-Valmont, een charmant dorpje vlakbij Waver. Tijdens de renovatie koos hij voor een uitbouw om meer leefruimte te creëren. Ook op de zolderverdieping was voldoende plaats essentieel. “Op aanraden van de aannemer kozen we Utherm Sarking L Comfort als dakisolatie om geen zolderruimte te verliezen”, aldus Alexandre.

In tegenstelling tot de nog vaak gekozen isolatiewol die langs binnen wordt geplaatst, verlies je met deze isolatie dus geen binnenruimte. Maar Utherm Sarking is niet alleen op ruimtelijk vlak een winnaar. Met de PIR-platen isoleer je heel slank en dankzij het tand-groefsysteem creëer je een ononderbroken isolatieschild. Bovendien worden koudebruggen op die manier helemaal uitgesloten!

Sarking in Dion-Valmont
In de woning van Alexandre kon het originele dakgebinte worden behouden als basis van het dak. Hierop werd langs buiten geïsoleerd met Utherm Sarking L Comfort. Zo voldoet de woning niet alleen aan de isolatienormen, er is ook bijkomend comfort. Utherm Sarking L Comfort combineert immers PIR-isolatie met een houtvezelplaat.

Deze plaat zorgt voor 10 dB meer geluidsisolatie zodat voorbijzoevende auto’s, vroege vogels en andere omgevingsgeluiden minder goed hoorbaar zijn. “De geluidsisolatie was voor ons niet prioritair, maar het is natuurlijk mooi meegenomen. Bovendien is de houtvezel ook een versterkend element in de dakstructuur”, vertelt Alexandre.

Het dak op
Dankzij zijn licht gewicht is Utherm Sarking heel makkelijk te plaatsen. Bovendien brengt de Comfort-variant uit dit project nog een extra voordeel met zich mee. De houtvezelplaat fungeert namelijk ook als onderdak. Zo heb je in één beweging een wind- en waterdicht dak. Van efficiëntie gesproken!

 

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders