Wallonië vraagt jouw hulp na noodweer

UCM zoekt via Bouwunie Vlaamse vaklui

Datum: 
28/07/2021

Vorige week trof het noodweer ons land, vooral beneden de taalgrens: huizen, winkels, bedrijven en meer werden overspoeld.

Ondertussen wordt ook pijnlijk duidelijk wat er allemaal nodig is om de wederopbouw op gang te trekken. Bovendien blijkt er een groot tekort te zijn aan gespecialiseerde vaklui om de basisvoorzieningen voor de mensen te herstellen, zegt Bouwunie.

De Franstalige tegenhanger van Bouwunie, UCM, vroeg Bouwunie een hulp-oproep te lanceren en daarop gaan ze, bij deze, gretig in samen met UNIZO en Nelectra.

Wie als vakman mee de handen uit de mouwen wil steken, kan zijn of haar beschikbaarheid en vak opgeven (zie verder). UCM zal het aanbod bezorgen aan de betrokken gemeenten, die verder contact kunnen nemen. Er worden zowel vrijwilligers gevraagd als betalende opdrachten voorzien om al het werk gedaan te krijgen. Er wordt ook gewerkt aan de mogelijkheid om een eventueel voorschot op de betaling te voorzien.

Beschik je over een van volgende capaciteiten?

  • Elektricien
  • Verwarmingsmonteur/installateur
  • Schrijnwerker
  • Glas/ramenplaatser

Meld je dan aan. Zo verloopt alles op een gecoördineerde manier en komt alle hulp op de juiste plaats terecht.

Gerelateerde berichten

Vezelcementleien, al meer dan een eeuw tekenen ze ons architecturale landschap! Met Cedral leien kan je werkelijk alle kanten op!

Partners / Adverteerders