Verkoop zonnepanelen breekt alle records

Eandis en Infrax spreken van verdubbeling t.o.v. vorig jaar.

Datum: 
13/06/2017

Dit jaar werden reeds 16.863 zonnepanelen-installaties aangemeld, bijna dubbel zoveel als in dezelfde periode van vorig jaar. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: ‘Zonnepanelen zijn en blijven een goede investering. De Vlamingen leggen er niet alleen steeds meer, ze melden ze ook steeds vaker correct aan.’ Wie zonnepanelen op zijn/haar dak plaatst, moet die installatie namelijk aanmelden bij netbeheerders Eandis of Infrax.

Van januari tot mei werden 16.863 zonnepanelen-installaties aangemeld, claimen de genoemde netbeheerders. In diezelfde periode vorig jaar waren het er slechts 8.840. ‘Het aantal is dus bijna verdubbeld', aldus Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

Eandis en Infrax lanceerden midden april een informatiecampagne om mensen aan te sporen hun zonnepanelen aan te melden. Sinds 1 juni sporen de netbeheerders niet-aangemelde zonnepanelen actief op. Er worden niet onmiddelijk boetes uitgeschreven maar talmen heeft ook geen zin. ‘Dat zonnepanelen correct worden aangemeld, is belangrijk voor de veiligheid en de stabiliteit van ons elektriciteitsnet’, beweert Bart Tommelein.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders