VELUX corrigeert eigen CO₂-voetafdruk

Samenwerking met het WWF om levenslang CO₂-neutraal te worden

Datum: 
08/09/2020

De VELUX Groep neemt zich voor om tegen haar 100-jarig bestaan in 2041, Levenslang CO₂ Neutraal te zijn.

Met deze verbintenis zet de dakramenfabrikant haar gehele historische CO₂-voetafdruk van 5,6 miljoen ton recht, die is uitgestoten sinds de oprichting in 1941. De groep wil dit realiseren via bosprojecten onder leiding van het WWF.

Christian Fosseur, Managing Director van VELUX België: 'De planeet wordt geconfronteerd met een ernstige klimaat- en natuurcrisis en dit vereist buitengewone maatregelen. Volgens onze bedrijfswaarden streven we ernaar om al het haalbare te doen om hieraan bij te dragen; daarom hebben we Levenslang CO₂ Neutraal ontwikkeld. Het is een innovative verbintenis waarbij we een samenwerking van 20 jaar aangaan met WWF om het equivalent van onze historische CO₂-uitstoot recht te zetten tegen 2041. Daarnaast gaan we onze toekomstige CO₂-uitstoot drastisch verminderen en vragen we onze leveranciers hetzelfde te doen. Hopelijk inspireren we andere bedrijven hiermee om ook Levenslang CO₂ Neutraal te worden en zo gezamenlijk een duurzame toekomst voor iedereen te creëren.'

Het bedrijf  investeert hiervoor in bos- en biodiversiteitsprojecten van de WWF, die de komende 21 jaar speciaal voor VELUX worden ontwikkeld. Dit helpt het verlies van leefgebieden, ontbossing en bodemdegradatie – wat de biodiversiteit van bosecosystemen wereldwijd bedreigt – te stoppen. Tegelijkertijd wordt samengewerkt met lokale gemeenschappen aan wie deze projecten ten goede komen. De eerste twee bosbeschermingsprojecten zullen plaatsvinden in Oeganda en Myanmar, aldus de fabrikant.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders