Utherm Roof B leidt tot win-win

SBouw ziet in de vernieuwde Roof B enkele bijkomende troeven

Datum: 
02/08/2022

Partnerinfo - In ’s Gravenbrakel realiseert project-ontwikkelaar Delzelle Residentiels twee grootschalige nieuwbouwprojecten.

De rode draad doorheen 'Les Terrasses' en 'Agora Brainede' is SBouw, de vertrouwde aannemer voor de projectontwikkelaar. Nog een constante in het verhaal is de keuze van SBouw voor de Unilin Roof B voor het afwerken van terrassen en balkons. De vernieuwde isolatie heeft een kern in PIR die bovendien volledig zandvrij is en een verbeterde vochtgevoeligheid heeft.

Het centrum van ’s Gravenbrakel (Braine-Le-Comte) wordt grondig hertekend. Projectontwikkelaar Delzelle Residentiels heeft daar een sterke hand in met twee lopende ontwikkelingen. Zo bouwt het Les Terrasses op een 4ha groot terrein aan de rand van de gemeente, in het centrum transformeert het met Agora Braine een stadskanker tot een aangename plek om te wonen. Beide projecten samen zijn na hun voltooiing goed voor zo’n 450 woongelegenheden, variërend van studio’s over 1 tot 3 slaapkamerappartementen tot penthouses. In beide projecten zetten de ontwerpers sterk in op de link met de omgeving. Voor Les Terrasses zoeken ze aansluiting bij het omliggende groene landschap, terwijl het hart van Agora Braine een royaal openbaar plein wordt dat aansluit op de Grote Markt en de omliggende winkelstraten.

Eerlijke prijskwaliteitverhouding
SBouw kreeg de uitdaging beide projecten nagenoeg gelijktijdig te realiseren. De aannemer realiseert de projecten instapklaar voor de nieuwe eigenaren. “We gaan er prat op kwaliteit te leveren tegen een eerlijke prijs. Onze manier van werken is daar volledig op afgestemd. En de producten van Unilin Insulation spelen daar ook helemaal op in. Op jaarbasis verwerken we zo’n 10.000m² gevelisolatie en zo’n 6 à 7.000m² dakisolatie van het merk. Waarom precies van Unilin? Simpel, we krijgen een goede aankoopprijs en onze dakwerker werkt graag met het product. Dat is een win-win die ons helpt onze prijskwaliteitsdoelstelling te bereiken,” vertelt Tom Claes namens SBouw.

Dampscherm
In de recentste fase van Les Terrasses verwerkte SBouw voor het eerst de nieuwe Utherm Roof B. “We gebruikten Utherm Roof al langer voor de afwerking van de terrassen omwille van het gebruiksgemak. De bitumenlaag maakt het mogelijk de onderlaag van de waterdichting kwalitatief goed aan te branden. Dankzij die bitumenlaag is er ook geen rechtstreeks contact tussen de vlam en het isolatiemateriaal, dat verhoogt de brandveiligheid,” motiveert Tom Claes. De nieuwe Roof B-variant heeft nog bijkomende troeven. “De kern is nu in PIR, wat een betere isolatiewaarde biedt, en het feit dat de isolatie volledig zandvrij is biedt een belangrijk kwaliteitsvoordeel. Ook de verbeterde vochtgevoeligheid is niet onbelangrijk aangezien de bitumenlaag mee als bijkomend dampscherm fungeert,” besluit Tom Claes.

Bron: Unilin Insulation

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Utherm Roof B leidt tot win-win | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.