Toonzalen open op afspraak?

1 op 2 bouwbedrijven ziet opdrachten slinken

Datum: 
24/11/2020

36 procent van de bouwbedrijven zegt momenteel minder opdrachten te krijgen, zo blijkt uit een recente bevraging van Bouwunie.

Bouwunie voerde een onderzoek bij 395 aannemers en noteert eveneens dat bij bedrijven die ook een showroom, winkel of kijkwoning hebben dit zelfs oploopt tot de helft. Bouwunie vraagt daarom om snel particuliere verkoop weer mogelijk te maken in toonzalen. De beroepsvereniging pleit er meer concreet voor om verkoop op individuele afspraak, met toegang tot de toonzaal, snel mogelijk te maken. De verkoop van badkamers, sanitair, schrijnwerkerij, interieur en afwerking ligt nu grotendeels stil. Dit heeft ook verregaande gevolgen op lange termijn, want toekomstige opdrachten blijven uit.

Een kwart van de bevraagde bouwbedrijven zegt momenteel niet volledig aan het werk te zijn. 57 procent heeft de voorbije weken te kampen gehad met afwezigheid van personeel omwille van covid-19. Maar ruim 70 procent geeft aan dat het personeel afwezig was omwille van quarantaineverplichting en niet door ziekte. 60 procent van de bevraagden zegt vertraging te hebben door het gebrek aan personeel en de coronamaatregelen. Bij 40 procent loopt dit op tot langer dan een maand. Bouwunie: 'De bouw is een keten. Als er een schakel vertraagt, loopt al de rest ook vertraging op.'

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Toonzalen open op afspraak? | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.