Tijdelijke btw-verlaging nieuwbouw

De tijdelijke verlaging is nodig om faillissementen te vermijden kreunt sector

Datum: 
05/06/2020

De bouwsector vraagt bij monde van de Confederatie Bouw een tijdelijke btw-verlaging voor nieuwbouw van 21 naar 6 procent.

Zonder relancemaatregelen dreigen immers faillissementen en banenverlies in de sector, waarschuwt de confederatie. Samen met de Federatie van Woningbouwers dringt ze aan op een "stevig federaal relancepakket". Dat moet onder meer extra zuurstof geven aan de sector van de nieuwbouw. Die is immers vandaag volledig aan het stilvallen, klinkt het in koor.

Concreet vraagt de sector een verlaging van de btw naar 6 procent op de eerste 60.000 euro bij de bouw of aankoop van een nieuwbouw voor eigen gebruik of als investering, en met een maximumoppervlakte van 190 m2 (voor een huis) en 100 m2 (voor een appartement).

De sector van de nieuwbouw zit vandaag in zware moeilijkheden, waarschuwt de Confederatie Bouw nog. Het aantal verkochte nieuwbouwwoningen is sinds maart met de helft geminderd. "Een klap die ongezien is." De bouwsector waarschuwt dan ook voor faillissementen en banenverlies. "Als er niks gebeurt, dreigt het najaar faliekant te worden," besluit de conferatie.

Bron: Belga

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders