Tesla 'Solar Roof' goedkoper dan gewoon dak

Bijna 20% goedkoper, althans in de VS

Datum: 
30/08/2017

Tesla doet wat het vorig jaar beloofde: een product in de markt zetten dat kan concureren met traditionele dakbedekking.

Vanop de begane grond lijken de Tesla-dakpannen op gewone dakpannen maar de Solar Roof panelen zetten wel degelijk zonlicht om in energie. In de VS gaan de photovoltaïsche tegels net geen 22 dollar kosten per vierkante voet, omgerekend zo'n 233 dollar per vierkante meter. Aan de huidige koers (30/8/2017) is dat ongeveer 195 euro per vierkante meter.

Op dit ogenblik zijn twee types Solar Roof tegels beschikbaar in voorbestelling: zwart en grijs. Tesla beweert nog steeds dat de eerste Tesla-daken begin 2018 in het straatbeeld zullen verschijnen. Intussen kunnen de dakpannen ook in ons land in voorbestelling geplaatst worden maar zoals eerder gemeld is het nog niet duidelijk wanneer de eerste Solar Roof dakpannen in België zullen geleverd worden. Wordt vervolgd.

Gerelateerde berichten

De op maat gemaakte dakelementen combineren namelijk isolatie, kepers, onderdak én binnenafwerking in één kwalitatief bouwconcept.

Partners / Adverteerders