Strakke gevel zonder dakrand

Strak en geen afloopstrepen meer

Datum: 
12/11/2020

Een gevelisolatiesysteem met sierpleister als decoratieve afwerking leent zich uitstekend voor een strakke architectuur. De dakrand kon voorheen nog wel een storend element zijn, of lokale vervuiling in de vorm van afloopstrepen opleveren. Dit alles is volgens Alsecco verleden tijd met het innovatieve ProAttika-dakrandsysteem.

Bij het ProAttika-systeem wordt de gevel afgewerkt tot aan de bovenrand van het gevelvlak zonder zichtbaar dakrandprofiel. Dit concept garandeert een perfect naadloze en waterdichte overgang van gevel naar dak. Het systeem is toepasbaar op de buitengevelisolatiesystemen en gevelafwerkingen van Alsecco zoals sierpleister, minerale steenstrips of betonlook.

De kern van het systeem is een speciaal gevormd isolatieblok van EPS en het ProAttika-profiel. Dat profiel bestaat uit een basisprofiel waar een afsluitprofiel overheen geschoven wordt. Het profiel maakt een perfecte uitlijning en een 100% waterdicht geheel mogelijk. Op die manier sluit de dakisolatie van het plat dak perfect aan op de buitengevelisolatie.

Bron: Alsecco

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders