Skipiste bovenop energiecentrale blijft open

Exploitanten spreken berichten in Deense pers tegen

Datum: 
11/08/2021

De exploitant van de door BIG ontworpen skipiste van Copenhill heeft ontkend dat zij zal moeten sluiten. De reactie kwam er na berichten in de Deense pers dat zij misschien definitief zal moeten sluiten wegens de verslechtering van haar skiveld.

De Copenhill-exploitant reageerde op de beweringen in de Deense krant The Copenhagen Post dat de skipiste, die boven de Amager Bakke-elektriciteitscentrale ligt, gedwongen zou kunnen worden om tijdelijk of permanent te sluiten.

In een op haar website gepubliceerde verklaring met de titel Feiten over het skigebied op Amager Bakke erkent zij dat het oppervlak sneller verslechtert dan verwacht, maar betwist zij de bewering dat de constructie in gevaar zou zijn. 'Ja, we ervaren dat het steile gedeelte van het oppervlak van de skipiste sneller slijt dan verwacht en daarom moeten delen van het oppervlak worden vervangen', aldus de verklaring. Volgens de exploitanten zullen de reparaties worden uitgevoerd terwijl de piste open blijft.

De bewuste skipiste bovenop een elektriciteitscentrale was een van de vele 'gekke' ideeën van BIG. Je geheugen opfrissen, kan hier.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders