OWV lokt '200.000' bezoekers

54.000 gingen ter plaatse, 141.000 kwamen virtueel langs

Datum: 
16/05/2022

Bijna 200.000 bezoekers genoten van de vijftiende editie van de Open Wervendag, een initiatief van de Confederatie Bouw.

54.000 deden dat ter plaatse op een werf zelf, 141.000 deden dat virtueel vanachter hun computer. Dat kan trouwens ook vandaag nog via openwervendag.be.

Dit jaar konden er 92 werven bezocht worden, van grote infrastructuurwerken als de Oosterweel en de sluis van Terneuzen tot werven van energiezuinige woningen en wijken, brandweerkazernes, bedrijfsgebouwen, herbestemmingsprojecten en nog veel meer.

Niko Demeester, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, blikt tevreden terug op deze editie van de Open Wervendag: “Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in onze sector, zo geven de erg hoge digitale en fysieke bezoeken aan. Die 200.000 bezoekers konden genieten van de diversiteit aan werven en de klimaatoplossingen die onze sector aanbiedt.”

Verschillende werven werden ook door toppolitici bezocht. In Vlaanderen ging het om premier Alexander De Croo (brandweerkazerne Dendermonde), Vincent Van Peteghem (gemeenschapsvoorziening Zwijnaarde), Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Living Tomorrow, Vilvoorde) en Vilvoords burgemeester Hans Bonte (Living Tomorrow Vilvoorde). In Wallonië brachten vicepremier Pierre-Yves Dermagne (nieuwe wijk Novia in Namen) en Waals minister Willy Borsus (nieuw bedrijfsgebouw in Marche-en-Famenne) een bezoek aan de Open Wervendag.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

OWV lokt '200.000' bezoekers | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.