Onbeperkt zicht met Aero Skye

Renson lanceert terrasoverkapping met openschuifbaar lamellendak

Datum: 
22/02/2021

Renson's terrasoverkapping Camargue Skye krijgt exclusieve upgrade dankzij nieuw openschuifbaar lamellendak.

Lamellendak Aero Skye, met kantelbare én openschuifbare lamellen, is integreerbaar in eender welke constructie, zegt de fabrikant. Het polyvalente dak gaat naadloos op in de architectuur en opent zo een brede waaier aan mogelijkheden voor wie een terras ziet als een extra buitenkamer die het hele jaar kan gebruikt worden. Renson laat Aero Skye in diens eigen estethische outdoor productgamma Camargue schitteren. Denk de kolommen van de Camargue Skye weg en je houdt een strakke dakstructuur over die in eender welke constructie in- of opgebouwd kan worden, preciseert Renson.

Per zijde kan je kiezen of de structuur geïntegreerd of opgebouwd moet worden. Dit is vooral belangrijk om weten voor de keuze van de juiste waterafvoer(en). Die kan je vanaf het hoekpunt naar beneden leiden of zijdelings in het dak verwerken. Of je gaat ermee door de goot naar beneden, zodat die ook nergens te zien zijn, wat trouwens ook geldt voor alle bevestigingen, bedrading en verankeringen, aldus Renson. Bij integratie in een op maat gemaakte opening in een dakstructuur, rust het kader zonder afdekkap op de zijkant op een meegeleverd L-profiel dat aan de muur bevestigd wordt. In het geval van opbouw bovenop een dakconstructie worden geen specifieke bevestigingsmaterialen meegeleverd omdat alles afhangt van het type constructie en materiaal waarop het lamellendak vastgemaakt wordt.

Voor alle weersomstandigheden
Je kan de aluminium lamellen sluiten bij een regenbui, openen naar wens voor de juiste hoeveelheid zon of schaduw, en zelfs helemaal opzij schuiven. Zo ben je niet alleen beschut tegen neerslag en zon, maar kan je ook in de winter van zoveel mogelijk zonlicht genieten. Zowel bij in- als bij opbouw kan de dakstructuur zelfs zo geïnstalleerd worden dat het lamellen pakket – wanneer opengeschoven – in of boven de constructie verdwijnt.

De Aero Skye is verkrijgbaar op maat met een spanbreedte tot maximum 4500 mm en een pivotbreedte tot maximum 6200 mm. De daklamellen roteren en openschuiven gebeurt via de bijbehorende app. Qua kleurenaanbod zijn de mogelijkheden onbeperkt, en dat zowel in structuur-, glans- of matte lak. Optioneel kunnen de daklamellen ook afgewerkt worden in een ‘wooddesign’-look (in natuureik, walnoot of witte eik).

Om een technisch en esthetisch correcte installatie te kunnen garanderen, moeten installallateurs een specifieke opleiding volgen.

 

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders