Nieuw kader voor buitenlandse zelfstandigen

55-jaar oude regelgeving op de schop

Datum: 
07/04/2021

Vlaanderen lanceert een nieuw kader waaraan buitenlandse zelfstandigen van buiten de EU in de toekomst zullen moeten voldoen.

Klassieke ondernemingen, zoals kebabzaken maar ook bouwondernemingen die zich in Vlaanderen willen vestigen, zullen een startkapitaal van minimum 18.600 euro moeten kunnen aantonen en iedereen die naar hier komt als zelfstandige moet een diploma secundair onderwijs kunnen voorleggen. Er komen 3 nieuwe categorieën van zelfstandige ondernemers: de start-ups & scale-ups, de klassieke ondernemingen en de speciale statuten met een duidelijke focus op innovatief ondernemend talent. 

Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits: “We maken komaf met een 55-jaar oude regelgeving. Vlaanderen positioneert zich met dit decreet als aantrekkingspool voor buitenlands innovatief toptalent. Ze bieden een meerwaarde voor onze economie door bijvoorbeeld werkgelegenheid te creëren. Vlaanderen heeft geen nood aan een zoveelste kebabzaak. Dergelijke klassieke ondernemingen blijven uiteraard welkom in België maar enkel indien er voortaan een startkapitaal van minimaal 18.600 euro ter beschikking is én als de ondernemer over een diploma secundair onderwijs beschikt.”

Meer informatie over de nieuwe categoriën, de termijnen en alle bijhorende criteria vind je op de website van de minister.

Gerelateerde berichten

Utherm biedt het meest uitgebreide assortiment isolatieplaten om hellende en platte daken, vloeren en muren optimaal te isoleren.

Partners / Adverteerders