Kolen duurzaam vervangen door biokolen

Hernieuwbare koolstof maken uit laagwaardige afvalstromen

Datum: 
11/10/2021

Perpetual Next, producent van biokoolstof, en torrefactie-technologiespecialist TorrCoal bundelen hun krachten. De integratie van TorrCoal binnen Perpetual Next zal de technologische oplossingen uitbreiden die de wereldwijde chemische, staal- en cementindustrie nodig hebben om hun afhankelijkheid van fossiele koolstof voor hun productie te verminderen. De hoogwaardige koolstof zal gebruikt worden voor chemische en productieprocessen en absoluut niet voor het bijstoken in kolengestookte elektriciteitscentrales. 
 
Dankzij deze investering zal Perpetual Next zowel gebruiksklare biokoolstof als verschillende torrefactie-technologieën aan meerdere industrieën kunnen aanbieden. De technologie van TorrCoal zorgt voor een breder aanbod van Perpetual Next aan haar klanten wat betreft grondstof voor de productie van duurzame biokoolstof, waaronder laagwaardige afvalstromen, zoals sloophout en plastic houdend afval.

Torrefactie: Hernieuwbare koolstof maken uit laagwaardige afvalstromen
Bij torrefactie worden afvalstromen via een thermisch raffinageproces omgezet in biokoolstof en biokolen. Hierdoor ontstaat een betaalbare hernieuwbare grondstof met een hoge energiedichtheid en koolstofinhoud, waarmee vele toepassingen mogelijk zijn en fossiele kool vervangen kan worden.
 
In het verleden zijn er tientallen bedrijven bezig geweest om deze veelbelovende torrefactie-technologie onder de knie te krijgen. Velen van hen hebben het niet gered. Perpetual Next en TorrCoal wel. Gezamenlijk bundelen ze nu decennia aan ervaring van zeer gespecialiseerde teams.

Bron: Perpetual Next

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders