Industriële recyclage van PU

Zou binnen 7 jaar mogelijk moeten zijn aldus Unilin Insulation

Datum: 
30/10/2020

In het WATCH-project onderzoekt Universiteit Gent de mogelijkheden om vier soorten plastics te recycleren, waaronder PU.

PU (polyurethaan) is onder meer gekend in de vorm van isolatieplaten en ziedaar de reden waarom Unilin Insulation uitermate geïnteresseerd is in de bevindingen van de universiteit van Gent. Het onderzoeksproject startte in 2019 en werkt nog tot 2023 verder aan een uniek systeem voor plasticrecyclage.

WATCH wordt geleid door Universiteit Gent in samenwerking met Catalisti. Dit is de speerpuntcluster voor chemie en kunststoffen in Vlaanderen. Via verschillende samenwerkingsvormen en partnerschappen brengen ze 3 grote actoren samen: de overheid, kennis- en/of onderzoeksinstellingen en de industrie. Het industrieluik bestaat uit een adviesraad waarvan Unilin Insulation deel uitmaakt. Zij leveren onder andere isolatiematerialen aan, waarop het onderzoeksteam de recuperatiemogelijkheden waarheidsgetrouw kan testen.

Meer weten over deze unieke samenwerking? Unilin had recent een gesprek met het hoofd van het onderzoek, professor Van Geem. Je vindt de volledige uiteenzetting én en meer inzicht in het recyclageproces hier.

Gerelateerde berichten

De Koramic Tradiva wordt wel eens omschreven als ‘de dakpan die altijd past’. Letterlijk omwille van haar variabele kop- en zijsluiting, waardoor ze zowel in de lengte als in de breedte vlot aanpasbaar is.

Partners / Adverteerders