Ikea levert nu ook bij ons zonnepanelen

SOLSTRÅLE hoef je niet zelf ineen te schroeven

Datum: 
12/10/2017

Ikea verkoopt nu ook in ons land zonnepanelen. De kostprijs ligt naar eigen zeggen onder het marktgemiddelde.

Ikea deed eerder al ervaring op in onder meer het V.K., Polen, Zwitserland en bij onze noorderburen. Nu is ons land aan de beurt voor een naar eigen zeggen 'betaalbaar aanbod'. Ikea biedt namelijk 12 basiszonnepanelen aan voor 4.370 euro exclusief BTW (6 of 21% al naargelang de ouderdom van je huis) of een set krachtigere panelen à 5.670 euro.

Gebruikers hoeven gelukkig de panelen niet zelf in elkaar te schroeven noch de installatie op het dak voor eigen rekening te nemen. Daartoe werkt Ikea samen met het Britse Solarcentury dat in gans België kan terugvallen op een netwerk van lokale installateurs. Ikea belooft een maximale levertijd (inclusief installatie) van 6 weken na bestelling.

Ikea levert 3 verschillende systemen:
BASIC: Het standaard systeempakket is naar eigen zeggen makkelijk te installeren op de meeste hellende daken. Het pakket omvat een standaard configuratie van de onderdelen, de installatie, de service en de garanties voor een vaste prijs. Het is een kant-en-klaar laaggeprijsd zonne-energiepakket op basis van polykristallijne fotovoltaïsche panelen.
PLUS: Dit is een personaliseerbaar systeemontwerp waarbij de configuratie van de panelen wordt geoptimaliseerd aan de hand van jouw dak en jouw behoeften. Dit betekent dat Ikea jouw systeem zodanig ontwerpt om de energieproductie te optimaliseren en jouw investering te maximaliseren. Het systeem kan worden aangepast voor complexe dakstructuren en er kunnen extra elementen aan worden toegevoegd. Deze panelen maken gebruik van monokristallijne cellen.
DESIGN: Een discreet zonnepaneelsysteem dat mooi wordt geïntegreerd in jouw dak en eruitziet als een dakraam. Ze liggen dus niet bovenop het dak maar in hetzelfde vlak als de dakpannen.

Meer informatie op de website van Ikea.

 

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders