HUF HAUS lanceert hybride bouwconcept

Van éénsgezinswoningen in hout naar meerdere woonsten in beton

Datum: 
21/04/2021

Het Duitse familiebedrijf HUF HAUS past zijn prefab-concept nu ook toe voor gebouwden met meerdere woonunits.

In tegenstelling tot de gebruikelijke ééngezinswoningen van de HUF HAUS-groep in houtskeletbouw, geniet beton naar eigen zeggen de voorkeur bij grotere hybride bouwconcepten die onderverdeeld kunnen worden in meerdere wooneenheden. Net als hout biedt beton een uitstekende geluidsisolatie, een goede brandveiligheid en is het vochtbestendig. Het betonnen frame zorgt voor de nodige stabiliteit en versteviging van het gebouw dankzij de verticale overdracht van de last, meent de fabrikant. De hybride concepten van HUF HAUS garanderen naar verluidt een kost- en tijdsefficiënt bouwproces.

Individuele woning in een gemeenschappelijke woonruimte
De hybride gebouwen bestaan uit meerdere woningen en zijn moduleerbaar naar eigen wens. Het is mogelijk een hybride bouwproject met vier verdiepingen of meer te realiseren, met het gewenst aantal appartementen. En, waarom ook niet, met een gemeenschappelijke groene ruimte voor de verschillende woonunits. Dat is meteen ook de reden waarom dit hybride concept interessant is voor iedereen. Niet alleen voor investeerders, maar ook voor een vriendengroep, buren of kennissen die de bouwkosten zo laag mogelijk willen houden.

Het eerste hybride gebouw staat in Duitsland en werd door de eigenaar ‘Laurentiusgarten’ gedoopt. Dit twee verdiepingen tellende bouwproject bestaat uit acht appartementen en combineert de beste eigenschappen van hout en beton. De investeerder koos ervoor houten elementen te combineren met grote glaspartijen en erkers die uitzicht bieden op de natuur. Het geheel krijgt zo een moderne, elegante en open uitstraling. Elk appartement, zes van 90m² en twee van 100m², beschikt over een terras of balkon. Bovendien hebben de bewoners toegang tot een gemeenschappelijke tuin.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

HUF HAUS lanceert hybride bouwconcept | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.