Gouden Baksteen voor De Croo

Alexander De Croo in de prijzen dankzij verlaagd btw-tarief

Datum: 
30/01/2021

De Gouden Baksteen, die jaarlijks wordt uitgereikt en dit jaar virtueel werd georganiseerd, gaat naar eerste minister De Croo.

De trofee wordt uitgereikt aan een persoonlijkheid, organisatie of instelling die zich het voorbije jaar uitermate heeft ingezet voor de bouwsector. In het federaal regeerakkoord, dat eind september werd afgesloten, is beslist om het verlaagd btw-tarief voor sloop en heropbouw van zes procent uit te breiden naar gans België. Een maatregel waar Bouwunie al lang een groot pleitbezorger van is. Onder impuls van de premier is dit initiatief ook snel en daadkrachtig uitgevoerd.

“Hierdoor wordt de relance van de bouw in deze moeilijke periode mee aangewakkerd en zetten we met ons land een stap naar een beter energetisch gebouwenpatrimonium”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. “Bovendien heeft de nieuwe federale regering ervoor gezorgd dat de bouw tijdens de tweede coronagolf in het najaar van 2020 kon verder werken, uiteraard mits toepassing van de afgesproken veiligheidsvoorwaarden. Tenslotte heeft onder leiding van premier De Croo de regering een herstel- en relanceplan klaar waardoor de bouwsector een forse duw in de rug zal krijgen. Dit is noodzakelijk om de afnemende orderboeken terug te vullen. Redenen genoeg voor de jury om de premier uit te roepen als terechte winnaar van de Gouden Baksteen 2021.”

Meer info over het event op www.degoudenbaksteen.be

 

 

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders