Geen bouwstop aan de kust?

Voka, Confederatie Bouw én Bouwunie op één lijn

Datum: 
30/03/2020

De coronacrisis noopt tot extra steunmaatregelen voor bouwbedrijven die actief zijn aan onze Vlaamse Kust, weet Bouwkroniek.

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, Confederatie Bouw West-Vlaanderen en Bouwunie West-Vlaanderen doen namelijk samen een oproep tot zowel de West-Vlaamse stads- en gemeentebesturen als het provinciebestuur om extra steunmaatregelen te nemen voor bedrijven die te kampen hebben met de coronacrisis. Aan de kustgemeenten stellen ze voor om de bouwstop tijdens de komende zomermaanden niet toe te passen zodat bouwbedrijven, mits duidelijke afspraken met de horecasector, dit jaar kunnen doorwerken.

Lokale besturen kunnen volgens de organisaties helpen door de facturen van de bedrijven die prestaties verrichten voor of goederen leveren aan de besturen tijdig te betalen. Dit geeft de bedrijven wat extra financiële ademruimte in deze moeilijke periode. Daarnaast meldt Bouwkroniek dat de West-Vlaamse afdelingen van Voka, Confederatie Bouw en Bouwunie de lokale besturen vragen om de nodige soepelheid te hanteren bij de beoordeling van lopende vergunningsaanvragen.

“Als bedrijven omwille van de coronacrisis niet onmiddellijk de vooropgestelde proceduretermijnen kunnen halen voor het afleveren van documenten, mag dit niet automatisch tot een negatief advies leiden”, verduidelijken Bert Mons (algemeen directeur Voka West-Vlaanderen), Jan Libeer (algemeen directeur Confederatie Bouw West-Vlaanderen) en Jan Coussement (voorzitter Bouwunie West-Vlaanderen). De heren pleiten ook voor een uitstel van betaling voor bedrijfsbelastingen (door het kohier voor deze belastingen later te versturen), alsook voor kwijtschelding van bepaalde retributies voor ondernemingen zodat liquiditeitsproblemen kunnen voorkomen worden.

“We hopen dat de lokale besturen maximaal tegemoet komen aan deze vragen. De impact voor de besturen is beperkt, maar voor de bedrijven en hun werknemers kan het een groot verschil maken”, aldus Bert Mons, Jan Libeer en Jan Coussement.

Bron: Bouwkroniek

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Geen bouwstop aan de kust? | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.