EPC-plaatsbezoeken opnieuw toegestaan

Maatregelen COVID-19 aangepast

Datum: 
11/03/2021

De opmaak van een EPC kan evident niet vanop afstand gebeuren en was tot voor kort enkel in specifieke gevallen toegestaan.

Plaatsbezoeken waren namelijk enkel toegestaan als er moest voldaan worden aan wettelijke verplichtingen. Zo is de een EPC verplicht bij het te koop of te huur stellen van een woning, appartement, winkel, kantoor,...

Plaatsbezoeken zijn echter opnieuw toegestaan als het EPC wordt opgemaakt voor andere redenen. Voorbeelden: de opmaak van een EPC van de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw, een EPC opgemaakt in het kader van een premieaanvraag, de vrijwillige opmaak van een EPC.

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap van de Vlaamse overheid (VEKA) benadrukt evenwel dat het verplicht blijft om tijdens de plaatsbezoeken de social distancing en hygiënemaatregelen te respecteren. Wie op de hoogte wil blijven van de veranderende maatregelen, kan ten allen tijde de officiële overheidswebsite raadplegen. Energiedeskundigen type A blijven op de hoogte via www.energiesparen.be/energiedeskundigetypea.

Bron: VEKA

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders