EPB-aangiftes opnieuw opgeschort

Vlaams Energieagentschap (VEA) grijpt tweede keer in

Datum: 
25/11/2020

De afkondiging van de civiele noodsituatie eind oktober noopt het VEA opnieuw om de EPB-aangiftes tijdelijk op te schorten.

De tijdelijke opschorting moet verslaggevers en aangifteplichtigen enig comfort bieden en alle partijen extra tijd geven om de EPB-aangifte correct op te maken. Concreet: gedurende de periode van een noodsituatie wordt de uiterste termijn voor het indienen van een EPB-aangifte opgeschort (120 dagen).
 
Er zijn intussen twee perioden waarvoor de civiele noodsituatie is uitgeroepen:
- van 20 maart 2020 tot en met 17 juli 2020
- van 30 oktober 2020 tot en met 27 februari 2021 

Dossiers waarvoor de periode van de eerste opschorting nog loopt, worden opgeschort met 240 dagen.  Het  Vlaams Energieagentschap (VEA)  stemt haar handhaving op de tijdige indiening van een EPB-aangifte uiteraard af op deze beslissingen.
  
Wie over voldoende informatie beschikt om de EPB-aangifte gedurende deze periode waarheidsgetrouw op te stellen en wenst om toch de EPB-aangifte in te dienen, kan en mag dat doen. Opgelet evenwel:  voor EPB-aangiften die voor 20 maart 2020 moesten ingediend worden, blijft de  indientermijn uit het Energiedecreet  gelden. Onduidelijk? Check deze concrete voorbeelden.

Hoe zit het met de plaatsbezoeken?
Plaatsbezoeken voor de opmaak van een EPB-aangifte, ventilatieverslag en luchtdichtheidstest zijn toegestaan. De Federale Regering bevestigde dat plaatsbezoeken toegestaan zijn wanneer moet voldaan worden aan wettelijke verplichtingen. Uiteraard moeten bij een plaatsbezoek steeds de afstands- en hygiënemaatregelen gerespecteerd worden. De coronamaatregelen voor verslaggevers vind je hier.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

EPB-aangiftes opnieuw opgeschort | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.