Eigenaars zonnepanelen stellen overheid in gebreke

10.500 'gedupeerden' eisen een fikse compensatie

Datum: 
24/02/2021

Een groep van zo’n 10.500 Vlaamse eigenaars van zonnepanelen zet juridische stappen tegen de Vlaamse regering, schrijft De Tijd.

De eigenaars vragen een compensatie voor het afschaffen van de terugdraaiende teller en namen daartoe kantoor Verbist Advocatuur onder de arm. Doel: een compensatie eisen voor het verlies van het rendement van de terugdraaiende teller. Met die voordelige teller konden eigenaars van zonnepanelen ’s avonds en in de winter kosteloos evenveel elektriciteit van het net halen als de stroomoverschotten die de zonnepanelen overdag hadden opgewekt, schrijft De Tijd. Het aanbod zou nog 15 jaar gelden voor diegenen die tot eind 2020 investeerden in zonnepanelen maar het Grondwettelijk Hof zette een streep door dat gunstige regime.

Volgens De Tijd sturen de 10.500 betrokkenen de Vlaamse regering volgende week een formele ingebrekestelling. Ze vragen daarin dat de overheid hen volledig compenseert voor het verlies van het rendement van de terugdraaiende teller. De compensatiepremie van 1300 euro, die als goedmaker naar voor werd geschoven, is volgens hen absoluut ontoereikend. Lees het volledige relaas hier.

Bron: De Tijd

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders