Daikin pompt 300 miljoen in warmtepompen

Nieuwe Poolse fabriek moet in 2024 operationeel zijn

Datum: 
13/07/2022

Daikin Europe heeft aangekondigd 300 miljoen euro te zullen investeren in de bouw van een nieuwe fabriek in het Poolse Łódź.

Het wordt meteen de eerste fabriek van het land. De nieuwe fabriek zal warmtepompunits voor woningen produceren en in juli 2024 van start gaan, naast de bestaande Europese productievestigingen in België, Tsjechië en Duitsland. Deze investeringen komen bovenop de 840 miljoen euro die Daikin Europe heeft uitgetrokken in het vorig jaar aangekondigde strategisch managementplan FUSION 25, en nieuwe investeringen in bestaande fabrieken. Dit brengt het totale investeringsbedrag van Daikin Europe op meer dan 1,2 miljard euro tegen 2025.

Daikin beschouwt Europa als een regio met topprioriteit voor de uitbreiding van zijn activiteiten op het vlak van warmtepompverwarming in FUSION 25. Toshitaka Tsubouchi, President van Daikin Europe: "Als toonaangevend bedrijf op de Europese markt voor warmtepompverwarming gaat Daikin de uitdaging aan om de maatschappelijke verschuiving van verwarmingsketels op fossiele brandstoffen naar warmtepompen te vergemakkelijken. Daartoe hebben we onze productontwikkelings- en servicecapaciteiten versterkt, en nu hebben we besloten om een nieuwe fabriek op te richten in Polen. Deze fabriek zal de grootste capaciteit hebben binnen de Daikin Europe Group in termen van warmtepompverwarmingscapaciteit. Met deze investering willen we het nummer 1 marktaandeel bereiken in elk van de belangrijkste landen."

Gerelateerde berichten

Vezelcementleien, al meer dan een eeuw tekenen ze ons architecturale landschap! Met Cedral leien kan je werkelijk alle kanten op!

Partners / Adverteerders