CSC Gold-label voor Holcim

Een primeur voor België, claimt Holcim België

Datum: 
12/10/2021

De acht betoncentrales van Holcim België werden recent bekroond met het CSC Gold-label. Eerder was dat al het geval voor de steengroeven van Milieu en Leffe en de cementfabrieken in Obourg en Antwerpen.

Dankzij deze certificering kan de groep zijn engagement op het gebied van duurzame ontwikkeling en duurzaam beheer van hulpbronnen kracht bijzetten, claimt Holcim.

De Concrete Sustainability Council (CSC) is opgericht door het Cement Sustainability Initiative (CSI) van de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD). Onder de leden van de CSC zijn ondernemingen, verenigingen, certificeringsinstellingen en wetenschappelijke instituten. Het certificeringssysteem dat het heeft ontwikkeld voor verantwoorde aankopen wordt – wereldwijd – erkend door de BREEAM-methode.

Op weg naar duurzaam bouwen
Waarom is deze certificering zo belangrijk? Omdat het doel eruit bestaat een duurzamere toeleveringsketen voor beton te creëren, met een doorgedreven engagement voor de ecologische transitie, zegt Hoclcim. Het betreft dan ook alle spelers in de betonbouwindustrie, van de leverancier van grondstoffen – cement en granulaten – tot de producent en leverancier van stortklaar beton. Het is een wereldwijd erkende certificering die de verantwoordelijkheden en het professionalisme van een betonproducent op het gebied van milieu-, gezondheids- en veiligheidsbeheer aantoont en daarbij de sociale en kwalitatieve aspecten in acht neemt, aldus nog een officiële mededeling.

Bron: Holcim België

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders