Compensatie terugdraaiende teller 

Tegemoetkoming voor gedupeerde eigenaars zonnepanelen

Datum: 
18/01/2021

Het Grondwettelijk Hof vernietigde het principe van de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen met digitale meter. Dat betekent voor een groot aantal investeerders een financieel verlies. De Vlaamse Regering kwam op vrijdag 15 januari 2021 tot het akkoord dat er een financiële compensatie komt voor eigenaars van zonnepanelen die hun investering tot op heden nog onvoldoende konden terugverdienen.

In eerste instantie wordt gewerkt aan een snelle financiële compensatie voor gezinnen met zonnepanelen die al een digitale meter hebben. Zij zullen over enkele maanden hun financiële compensatie kunnen aanvragen bij de Vlaamse overheid. Het is de bedoeling om deze financiële compensatie in het najaar van 2021 uit te betalen. De nodige regelgeving hiervoor wordt alvast voorbereid.

Welke financiële compensatie mag men verwachten?
Met deze calculator kan iedereen met zonnepanelen en een digitale meter al een simulatie maken van de compensatie die hij/zij kan verwachten. Dat bedrag is afhankelijk van het jaar waarin de zonnepanelen in dienst genomen zijn en de grootte van de installatie.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders