Bouwsector wil wintertijd behouden

Europa lijkt te hebben gekozen. Maar voor winter- of zomertijd?

Datum: 
27/03/2019

Zondag gaan we van winter- naar zomertijd; als het van Europa afhangt, gebeurt die switch binnen twee jaar voor het laatst.

De bouw heeft alvast laten weten dat ze liefst op wintertijd wil blijven en wel om economische redenen. Want als de zomertijd ook in de wintermaanden geldt, dan moeten de bouwbedrijven in de winter ’s ochtends veel te lang in het donker werken. Dat is niet rendabel, niet leuk noch veilig. Bovendien zijn bouwbedrijven het gewend om vroeg te beginnen en hebben dus meer baat bij het winteruur.

Volgens Bouwunie staat de wintertijd voor veiliger en gemakkelijker werken. Hij sluit het best aan bij de natuurlijke zonnetijd waardoor de werkuren beter overeen komen met de daglichturen. 

Waar iedereen, de bouw inclusief, het over eens is: België moet overleggen met de buurlanden om te komen tot één tijdzone. We mogen er niet aan denken dat we de klok moeten verzetten telkens we even over de grens met Nederland of Frankrijk wippen, stelt Bouwunie in een vandaag verspreid persbericht.

 

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders