Binnenmuur lijmsteen voor hogere constructies

PLS Newton van Wienerberger geschikt voor zes bouwlagen

Datum: 
25/08/2020

Bouwprofessionals zijn al langer vragende partij voor een lijmsteen waarmee ze ook hogere constructies kunnen bouwen. Die is er nu met de PLS Newton van Wienerberger.

De PLS Newton combineert alle voordelen van de PLS binnenmuurstenen met een opmerkelijke druksterkte. Die grotere druksterkte is het resultaat van een optimale kleisamenstelling. Bovendien werd het perforatiepatroon van de binnenmuursteen aangepast. Daardoor is het contactoppervlak beter, ongeacht of de lijmstenen halfsteens of op een afwijkende manier op elkaar worden gestapeld. Dat draagt eens te meer bij tot een betere muurdruksterkte. De muurdruksterktes hebben een hogere waarde dan wat volgt uit een theoretische berekening. Deze muurdruksterktes worden door laboratoriumproeven bevestigd, claimt Wienerberger

Handig om te verwerken
De PLS Newton wordt op dezelfde manier verwerkt als de andere lijmstenen uit het Porotherm aanbod, hetzij met het Porotherm Lijm-Systeem, hetzij met Porotherm Dryfix. Met een gewicht van 16 kilo per stuk is hij minder zwaar dan vergelijkbare producten met dezelfde muursterkte.

Ook het standaardformaat 500/138/249 is afgestemd op een maximaal rendement. Het is ook compatibel met de andere binnenmuurstenen uit de Porotherm serie. De PLS Newton is naaar eigen zeggen gemakkelijk te verzagen of in te slijpen.

Om de stabiliteit van een verticaal belaste binnenmuur te toetsen, staat de NRd-berekeningstool ter beschikking (www.berekeningmetselwerk.be). Met deze tool kunnen bouwprofessionals op een transparante manier berekeningen maken op een persoonlijke webruimte, dwarsdoorsneden en zijaanzichten visualiseren en de dimensionering inschatten aan de hand van interactiediagrammen. De tool is trouwens niet alleen voor de PLS Newton inzetbaar, maar voor het volledige Porotherm assortiment. De PLS Newton is BENOR gekeurd.

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Binnenmuur lijmsteen voor hogere constructies | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.