Batibouw vanuit je luie stoel

De vakbeurs is gratis toegankelijk voor consumenten

Datum: 
27/01/2021

Ook BATIBOUW moet zich uiteraard houden aan de maatregelen in het kader van de wereldwijde gezondheidscrisis. Met het oog op een optimale veiligheid voor exposanten en bezoekers én omdat bouw- en renovatieprojecten niet tot in de eeuwigheid kunnen worden uitgesteld, besloten de organisatoren van BATIBOUW het roer om te gooien en uit te pakken met een digitale editie van hun populaire beurs. Het online platform van Fisa is gratis voor bezoekers, die er hun plannen vaste vorm kunnen laten nemen. Exposanten krijgen dan weer de kans hun prospecten te leren kennen en kwalitatieve leads te verzamelen.

Zo werkt het
Wie (als consument) het online platform bezoekt, verduidelijkt zijn of haar plannen, noden en wensen in de eerste plaats via trefwoorden in een chatbox. In functie van de gegeven antwoorden worden producten, oplossingen en merken voorgesteld. Geïnteresseerden maken dan een keuze uit de exposanten met wie ze via videocalls of chatberichten rechtstreeks kunnen overleggen óf later een afspraak kunnen maken. De voordelen van die aanpak? Bezoekers krijgen volgens de organisatoren niet alleen waardevol advies van de exposanten, maar ze kunnen ook foto’s en filmpjes van producten ontdekken, hun zoekgeschiedenis te allen tijde opvragen en zo de informatie uit verschillende gesprekken bundelen.  

‘Het online platform van BATIBOUW 2021 werkt volgens dezelfde basisprincipes als de fysieke beurs. Bezoekers en exposanten kunnen ‘face-to-face’ met elkaar praten, zij het virtueel. Dat is precies onze eigenheid en maakt ons interessanter dan research via zoekmachines’, stelt Frédéric Devos, directeur van BATIBOUW

Openingsuren
Interactie tussen exposanten en bezoekers is gedurende de hele beurs mogelijk; tegelijk wil Fisa bezoekers langer dan normaal over de gewenste informatie laten beschikken. Daarom zal de door exposanten gedeelde informatie tot eind maart op het online platform beschikbaar blijven. BATIBOUW is dagelijks (virtueel) toegankelijk van zaterdag 27 februari tot en met zondag 7 maart 2021, tussen 10 en 19 uur. Op donderdag 4 maart is er een nocturne tot 21 uur.  

‘Ondanks het virtuele karakter van het evenement, leek het ons belangrijk de nocturne op donderdag te behouden. Mensen hebben allerlei verplichtingen en kunnen overdag niet altijd aan evenementen deelnemen. Deze openingsuren geven iedereen de kans de virtuele editie van BATIBOUW op het gewenste moment mee te maken’, benadrukt Frédéric François.

 

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders