Alternatief Turteltaks deugt niet (update)

N-VA en CD&V stellen zich vragen

Datum: 
22/09/2017

De nieuwe heffing zou een gemiddeld gezin maximaal 10 euro/jaar kosten, maar dat is volgens N-VA en CD&V niet realistisch.

Volgens de krant De Tijd brengt de nieuwe taks niet genoeg op om toekomstige investeringen in hernieuwbare energie te garanderen. Coverr.be berichtte in juni over de plannen van Vlaams energieminister Bart Tommelein (Open Vld) maar een compleet becijferd plan was toen niet beschikbaar. Die berekening zou er nu wél zijn en volgens De Tijd zou het plan een onvoldoende krijgen van zowel CD&V en N-VA.

Volgens de coalitiepartners wordt er in de berekening te weinig rekening gehouden met toekomstige investeringen; specialisten spreken dan ook van een kortetermijnoplossing. Er wordt met andere woorden nu reeds gesproken over nieuwe pistes, lees: nieuwe heffingen. Meer nieuws wellicht tijdens de Septemberverklaring van aanstaande maandag. Wordt vervolgd.

UPDATE: Luttele uren na de publicatie van het bovenstaande, werd duidelijk dat er toch overeenstemming zou zijn over het voorstel van Tommelein. Aanstaande maandag meer details daarover in het aangekondigde Septemberakkoord.

 

 

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders