Alphator dakdichting revolutioneert EPDM-wereld

Belgische lancering revolutionair nieuw lasbaar EPDM-dakmembraan

Datum: 
05/12/2022

De vraag naar thermisch lasbare EPDM dakmembranen is groot; de vraag om duurzaam membraan dat het regenwater niet kleurt groter. Alphathor EPDM dakdichting is naar eigen zeggen dan ook meer dan een antwoord op de tekorten op de markt. Dit unieke EPDM membraan vult alle noden en wensen in van de dakprofessional, aldus de perstekst bij de lancering vandaag. Met Alphathor breekt volgens de leverancier een nieuw tijdperk van lasbare EPDM membranen aan.

Nieuwe generatie EPDM dakmembraan

Alphathor is een innovatief, sterk en duurzaam waterdichtingsmembraan, gaat Alphathor verder. Het 4-laags EPDM-complex met geïntegreerde glasvezelwapening en zelfklevende butyl onderlaag verzekert elk dak van een levenslange waterdichting. Alphathor combineert dimensionele stabiliteit met elasticiteit en onderscheidt zich door gebruiksgemak en snelheid. "De unieke Alphathor membranen kunnen rechtstreeks zonder primer op de ondergrond worden gehecht. Alle naden worden thermisch gelast tot één uniforme, homogene EPDM-toplaag die het dak beschermt tegen de meest extreme invloeden", weet de woordvoerder.

100% zuiver regenwaterAlphathor bevat geen olie, halogenen of zware metalen. Het membraan geeft bij verwerking en na installatie niets af aan de omgeving. Dit maakt Alphathor uitermate geschikt voor regenwaterrecuperatie: het water blijft 100% zuiver en veilig voor de bodem en de natuur.

Ontworpen voor vakmannen

De ontwikkeling van Alphathor kwam er onder impuls van ervaren dakprofessionals. In nauw overleg met dakdekkers, architecten en ingenieurs werd een nieuw en uniek EPDM waterdichtingsmembraan ontwikkeld die aan al hun wensen, noden en eisen voldoet: duurzaam, handig en ecologisch.

Het nauw contact met de professionals trekt Alphathor door in de verdeling van de membranen. In de overtuiging dat elk dak valt of staat met een correcte uitvoering, wordt Alphathor uitsluitend via de gespecialiseerde handel verdeeld aan erkende dakdekkers die over de vereiste kennis en ervaring beschikken om elk project professioneel uit te voeren.

 

 

Goede beschikbaarheid, uitstekende prijs/kwaliteit

De bouw en dus ook de markt van dak- en gevelmaterialen gaat reeds maanden gebukt onder grote tekorten en aanhoudende prijsstijgingen. De prijzen bereiken recordhoogtes terwijl levertermijnen oplopen. Werven liggen stil of de werken worden uitgesteld. Alphathor biedt vandaag een duurzame oplossing. Alphathor kent niet alleen een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, de membranen zijn uit voorraad leverbaar via stockdealers in elke Belgische provincie.

Één membraan voor alle toepassingen

De unieke producteigenschappen maken Alphathor veelzijdig en breed inzetbaar aldus de fabrikant. Naast de waterdichting van nieuwbouw- en renovatiedaken zijn er tal van andere toepassingen waarvoor de membranen worden gebruikt. Denk aan het waterdicht maken van dakgoten en balkons, het bekleden van kelders of afdichten van specifieke bouwdetails.

Alphathor dakmembranen kennen een minimale levensduurverwachting van 50 jaar claimt het bedrijf. Alphathor benadrukt de kwaliteit en duurzaamheid van het membraan door naast de wettelijke garantietermijn van 10 jaar een fabriekswaarborg van 20 jaar te voorzien.

Wordt erkend Alphathor installateur

Alphathor voorziet in professionele opleiding en begeleiding. Om de kwaliteit van plaatsing te garanderen erkent Alphathor installateurs die over de vereiste kennis en ervaring beschikken om elk project professioneel uit te voeren. Erkende installateurs beschikken over een Alphathor erkenningscertificaat en de middelen om hun erkenning kenbaar te maken aan klanten.

Bron: Alphathor

Media

Trefwoorden: 
epdm
zelfklevende EPDM
dakbedekking
dakmembraan
Plat dak
lasbare EPDM
dakdichting

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders