21 Belgen dingen naar Mies Award 22

449 werken waarvan 21 Belgische in de running voor EU Mies Award 2022

Datum: 
02/02/2021

De Europese Commissie en de Fundació Mies van der Rohe maakten de eerste lijst bekend van 449 deelnemende werken.

Deze werden voltooid tussen oktober 2018 en oktober 2020 en dingen mee naar de prijs van de Europese Unie voor hedendaagse architectuur, de Mies van der Rohe-prijs voor 2022. Deze werken zullen in september worden aangevuld met een nieuwe groep genomineerden die tussen november 2020 en april 2021 zijn voltooid.

Als gevolg van de internationale bezorgdheid over de verspreiding van het coronavirus, heeft de EU Mies Award de kalender van deze editie aangepast om alle werken te kunnen opnemen en de veiligheid, nauwkeurigheid en uitmuntendheid van de beoordeling van alle projecten te waarborgen.

In de nieuwe cyclus van de EU-prijs voor hedendaagse architectuur zal worden stilgestaan bij de huidige uitdagingen waarmee architecten, opdrachtgevers, beleidsmakers en andere professionals worden geconfronteerd. Sommige van deze werken zijn voltooid tijdens de Covid-19-pandemie en andere zijn het resultaat van opdrachten uit de financiële crisis van de periode 2007-2012 of kort daarna. Ze zullen worden geëvalueerd tijdens de post-pandemische tijd in een duidelijke poging om architectuur en haar gebruikers, buren, opdrachtgevers en ontwerpers van aangezicht tot aangezicht te blijven bezoeken. De volledige lijst is hier beschikbaar.

Gerelateerde berichten

Utherm biedt het meest uitgebreide assortiment isolatieplaten om hellende en platte daken, vloeren en muren optimaal te isoleren.

Partners / Adverteerders