2030 is nu, waarschuwt Unilin Insulation

Om de klimaatdoelstellingen te halen, kunnen we niet langer talmen

Datum: 
25/02/2021

Om de klimaatdoelstellingen van 2030 te halen, moeten we de CO2-uitstoot drastisch verminderen, waarschuwt Unilin Insulation.

Alle Vlaamse gebouwen samen zijn verantwoordelijk voor ¼ van de totale Vlaamse broeikasgasemissies. Elk jaar stoten zij 12 Megaton CO2 uit, claimt het bedrijf. 'Tegen 2030 moet dit teruggedrongen worden naar minder dan 9 Megaton. 85% van al deze gebouwen zijn woningen en amper 4,6% voldoen aan het streefdoel.' Kortom, slechts 138.000 woningen zijn momenteel in orde; er zijn nog 2,9 miljoen woningen te gaan.

Unilin Insulation becijferde dat er zal moeten gerenoveerd worden aan topsnelheid: 95.000 woningen per jaar of omgerekend zo'n elf woningen per uur. Efficiënt te werk gaan is een prioriteit meent het bedrijf doch de steeds strengere normen impliceren niet dat er per defintie 'meer' isolatie dient geplaatst worden. Slim gebruik van innovatieve producten kan het vraagstuk deels oplossen. Slim isoleren begint ook vooral met het dak, verduidelijkt de fabrikant: '30% van de verloren energie zoekt langs boven een weg naar buiten'. 

Dat isoleren van daken niet alleen snel, maar ook efficiënt en estethisch verantwoord kan, licht het bedrijf in dit artikel verder toe. 

Bron: Unilin Insulation

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders