Tommelein houdt woord én doet nog beter

De gecontesteerde 10 euro voor de energieheffing zakt tot 9 euro

Datum: 
25/09/2017

Vorig week vrijdag bestond er nog twijfel over het plan van Bart Tommelein maar de nieuwe energieheffing werd vandaag bevestigd.

De wonderen zijn duidelijk de wereld niet uit. Afgelopen weekend werd Bart Tommelein nog fel ondervraagd over zijn wenkbrauwenfronsende rekenoefening. In die mate zelfs dat zijn coalitiepartners van N-VA en CD&V vraagtekens plaatsten bij de haalbaarheid ervan. Afgelopen zaterdag bleek er dan toch plots overeenstemming te zijn en vandaag leren we dat het gemiddelde gezin niet 10 euro maar slechts 9 euro zal moeten ophoesten voor het alternatief van de afgevoerde Turteltaks.

Uit de Septemberverklaring van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) onthouden we dat het quotum voor groene stroom wordt opgetrokken met één procentpunt tot 21,5 procent. Omgerekend zou dat 4 euro betekenen voor een gemiddeld gezinsverbruik. De forfaitaire heffing gaat van 100 euro (de Turteltaks) naar 5 euro. Hoe de regering er de toekomstige investeringen mee gaat betalen, is niet helemaal duidelijk. Wel staat vast dat bepaalde investeringen werden geschrapt. En bovendien zou de Turteltaks sowieso al een aardig spaarpotje hebben opgeleverd. Boze tongen beweren echter dat de rekening simpelweg wordt doorgestuurd en specialisten spreken bevestigend van een kortetermijnvisie en struisvogelpolitiek. Dat dit verhaal nog een staartje krijgt, staat bijgevolg als een paal boven water. Maar voorlopig blijft het gemiddelde gezin buiten schot.

Gerelateerde berichten

Vezelcementleien, al meer dan een eeuw tekenen ze ons architecturale landschap! Met Cedral leien kan je werkelijk alle kanten op!

Partners / Adverteerders