Renson Waves: compact ventileren

De beste luchtkwaliteit zonder zware ingrepen

Datum: 
20/12/2018

Streef je naar de beste luchtkwaliteit maar is een verbouwing niet aan de orde, dan is Renson Waves mogelijks de oplossing.

Het compacte automatische ventilatiesysteem is pas vanaf de zomer van volgend jaar beschikbaar maar zal te zien zijn tijdens Batibouw (stand 4219).

Waves is naar eigen zeggen dé oplossing voor alle verbouwingen waar het niet wettelijk verplicht is om een centraal ventilatiesysteem te installeren. Voor de installatie van deze afvoerventilator heb je dus geen luchtkanalennet nodig. Kortom, ideaal voor wie dus enkel z’n badkamer opknapt, een extra toilet installeert of een nieuwe keuken bijbouwt en daarbij in één klap komaf wil maken met vochtproblemen en geurtjes.

Anders dan bestaande standaard badkamer- of toiletventilators, stemt de Waves z’n ventilatieniveau volautomatisch af op het vochtgehalte en de geurtjes die hij 24/7 via z’n sensoren detecteert. Concreet: neem je een douche, dan gaat de ventilator harder aan de slag om de vochtige binnenlucht te kunnen afvoeren. Idem bij geurtjes afkomstig van toilet, deo, koken of bakken … Van zodra de waves deze detecteert, voert hij meer ‘vervuilde’ lucht af en brengt hij de binnenluchtkwaliteit weer op het juiste niveau. Worden de sensoren niet getriggerd door vocht- of geurprikkels, dan blijft de Waves toch op een minimumniveau ventileren voor een gezonde binnenlucht.

De Renson Waves is beschikbaar in 2 variaties: eentje uitgerust met een vocht- en een VOC-sensor (geurtjes) zoals hierboven beschreven, en eentje met vocht-, VOC- én CO2-sensor. Zelfs zonder vocht (een douche) of geurtjes (bij een toiletbezoek of tijdens het koken) waar te nemen, detecteert die het CO2-gehalte in de binnenlucht. Loopt dat te hoog op in huis naar aanleiding van een drukbevolkt feestje in de woonkamer? Ook dan drijft hij z’n ventilatieniveau op om vanuit de badkamer, toilet en/of keuken de binnenluchtkwaliteit weer op peil te krijgen.

De Waves kan ingewerkt worden in ronde ventilatiebuizen met een diameter van 100 en 125 mm en is zo perfect compatibel als vervanger voor 90% van de bestaande ventilatoren. Stroomvoorziening moet weliswaar aanwezig zijn. Instellen en bedienen gebeurt via een app, die je ook 24/7 inzicht geeft in de binnenluchtkwaliteit.

De Waves wordt verwacht in de zomer van 2019. Richtprijs: 275 euro incl. btw voor de versie met vocht-/VOC-sensoren en 325 euro incl. btw voor de versie met vocht-/VOC- en CO2-sensor.

Gerelateerde berichten

De op maat gemaakte dakelementen combineren namelijk isolatie, kepers, onderdak én binnenafwerking in één kwalitatief bouwconcept.

Partners / Adverteerders

Renson Waves: compact ventileren | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.