Prestigieuze award voor Velux

iF Design Award voor het gebogen edge-to-edge platdakvenster

Datum: 
14/03/2018

Het Velux platdakvenster met gebogen glas is nog geen jaar op de markt maar kan nu reeds pronken met een iF Design Award.

De koepel met het innovatieve CurveTech design sleepte de prestigieuze iF DESIGN AWARD 2018 in de wacht in de categorie Building Technology. De koepel met het gebogen edge-to-edge glas kreeg de stem van een 63-koppige jury van onafhankelijke, internationale experts.

Het platdakvenster venster is uitgerust met CurveTech, een technologie met tal van voordelen aldus de fabrikant. Doordat regenwater rechtstreeks van het gebogen glas naar het dakvlak stroomt, valt het licht optimaal naar binnen en is een mooi uitzicht gegarandeerd. Bovendien is het beschermglas krasvrij waardoor de gebruiksduur aanzienlijk wordt verlengd. Daarnaast is het venster gemakkelijk te onderhouden; door de gebogen vorm sleurt aflopend regenwater de vuildeeltjes mee, zegt Velux.

Het ‘glass-to-edge’-design zorgt voor een oppervlak zonder profielen en een perfecte waterdichtheid. De drie glaslagen, een combinatie van dubbele beglazing en het gebogen beschermglas, bieden bovendien een uitstekende akoestische en thermische isolatie.

Het platdakvenster is beschikbaar in een vaste of in een elektrisch openende versie. Bij de elektrische variant levert de fabrikant een INTEGRA-afstandsbediening met enkele voorgeprogrammeerde functies voor ventilatie en daglichtcontrole. Meer (technische) informatie vind je hier.

 

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders