Premies zonneboilers dalen in 2019

Wie de maximale premie wil verzilveren, moet zich reppen

Datum: 
20/02/2018

Zonneboilers zijn ideaal voor de aanmaak van warm water maar wie de aanschaf maximaal gecompenseerd wil zien, moet zich haasten.

Zonneboilers kunnen een mooie besparing opleveren op je energiefactuur. Volgens Belsolar-ATTB zou men - inclusief de kosten van de naverwarming - tot 60% energie kunnen besparen voor het warm water voor je bad, douche en keuken. Investeren is dus interessant, zeker als je weet dat je bij Eandis en Infrax een premie kunt krijgen tot 550 euro/m2 zonnecollectoroppervlakte. Weliswaar met een maximum van 40% van het factuurbedrag en tot 2750 euro per installatie. Als de eindfactuur in 2019 valt, daalt de premie tot 375 euro/m2 en kan nog slechts maximaal 1875 euro per installatie worden gerecupereerd, een verschil van bijna 1000 euro dus.

Opgelet evenwel: de installatie dient te gebeuren door een aannemer die beschikt over een RESCert-certificaat voor zonthermische installaties. Check de lijst van gecertificeerde aannemers. Wie de werken laat uitvoeren door een niet-gecertificeerde vakman maar wél de premie wil opstrijken, moet zich laten bijstaan én het uitgevoerde werk laten valideren door een aannemer uit de voornoemde lijst. Check ook de zogeheten Green List, een lijst met alle zonneboileroplossingen die voldoen aan de technische vereisten voor de premieaanvraag.

Media

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders