Eerste Vlaamse Isolatiedag succesvol

Meer dan 500 deelnemers op tiental werven

Datum: 
19/11/2017

De eerste Vlaamse Isolatiedag, een gezamenlijk initiatief van het VEA, Bouwunie en de VCB, was afgelopen zaterdag een succes. Volgens de organisatoren kwamen er meer dan 500 kijklustigen naar een tiental werven verspreid over heel Vlaanderen waar de betrokken aannemers verschillende na-isolatietechnieken tot in het kleinste detail toelichtten. Ze kregen er ook te horen en te zien welke keuzes men kan maken, welke de kwaliteitseisen er zijn, of er al dan niet premies tegenover staan en hoe je eraan begint én een geschike vakman vindt.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: "De Vlaamse overheid heeft premies voor maar liefst 6 vormen van isolatie. De hoogte van de premies daalt de komende jaren, dus ik herhaal: doe het nu.” De minister stak overigens zelf de handen uit de mouwen en hielp bij het na-isoleren van een spouwmuur op een werf in Beveren.

Meer dan 500 deelnemers, dat is een goed resultaat als opstap naar een volgende editie, klinkt het bij de organisatoren: "Het ritme van het aantal energiebesparende renovaties is immers aan een versnelling toe om het wooncomfort van mensen te verbeteren, hun energiefactuur te verlagen en de klimaatdoelstelling op weg te helpen."  

Hilde Masschelein, Bouwunie: “Er zijn nog veel woningen onvoldoende geïsoleerd. Nochtans zijn er heel wat technische mogelijkheden, kan isoleren vaak snel gebeuren én zijn er nu nog steeds premies. Door op verschillende werven in Vlaanderen uitleg en demonstraties te geven, helpen we de bezoekers alvast op weg.”

Ter herhaling: zowat 85% van de Vlaamse huizen heeft een geïsoleerd dak en slechts de helft van de Vlaamse woningen heeft muren die geïsoleerd zijn. Hilde Masschelein, Bouwunie: “Er zijn nog veel woningen onvoldoende geïsoleerd. Nochtans zijn er heel wat technische mogelijkheden, kan isoleren vaak snel gebeuren én zijn er nu nog steeds premies.”

Marc Dillen, Vlaamse Confederatie Bouw: “Veel mensen zijn al mee met de korte- en langetermijndoelstellingen, maar we merken toch ook dat heel wat mensen zich nog niet bewust zijn van de verplichtingen opgelegd door de overheid. Denk aan de dakisolatienorm (2020), dubbelglasnorm (2023) en de BENOvatiedoelstellingen (2050). Er is nog een zware inhaalbeweging nodig om die doelstelling te behalen.”

Gerelateerde berichten

Partners / Adverteerders

Eerste Vlaamse Isolatiedag succesvol | Coverr | Dak & Gevel Magazine

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.