Beroepsbekwaamheden definitief afgeschaft

'Vlaamse regering zet deur open voor cowboys'

Datum: 
19/10/2018

Het is nu definitief: de Vlaamse regering schaft per 1 januari 2019 de vereiste beroepsbekwaamheden voor de bouwberoepen af.

Zoals eerder gemeld, vindt Bouwunie dit een slechte zaak. Voor heel wat beroepen is een minimum aan beroepskennis absoluut noodzakelijk. In de bouwsector blijven kwaliteit en veiligheid erg belangrijk. Grootste dupe van de afschaffing is de consument, meent Bouwunie: 'Want hoe weet die of de aannemer die zijn woning bouwt, een muurtje afbreekt of de verwarming nakijkt daar wel de juiste kennis voor heeft? Maar ook de Vlaamse bedrijven zijn gejost. Zeker starters en nieuwe bedrijven.'

Concreet: Europese bouwondernemingen moeten nergens in België voldoen aan vestigingsvoorwaarden. Maar hoe zit het nu met Vlaamse bouwbedrijven die in Wallonië of Brussel gaan werken vraagt Bouwunie zich luidop af? Bouwunie vraagt namelijk al langer dat Vlaanderen hiervoor een samenwerkingsakkoord afsluit met de andere twee gewesten. Zodat Vlaamse bouwondernemers niet gediscrimineerd worden.

Meer weten? Lees er dit eerder verschenen artikel nog eens op na.

 

Gerelateerde berichten

Met Cedral gevelstroken of sidings geef je de gevel een tijdloze uitstraling. Ideaal zowel voor nieuwbouw en renovatie. Deze gevelstroken zijn makkelijk te plaatsen en vragen weinig onderhoud.

Partners / Adverteerders